Åpne balkonger

Balkongen er en viktig del av en leilighet, uavhengig av størrelse på leilighet eller årstid. Å kunne åpne balkongdøren gir alltid en frihetsfølelse. Hva ville en sommer i byen vært, dersom du ikke hadde hatt muligheten til å kunne hygge deg sammen med familie og venner på balkongen? Selv med et nordisk klima og årstidene, kan du ved hjelp av varme pledd tåle kaldere temperaturer og forlenge utesesongen ytterligere.

Balco sine balkonger er tilpasset rehabiliteringsprosjekter og nye byggeprosjekter. I rehabiliteringsprosjekter der den gamle balkongdekken erstattes med nye balkongdekker, kan disse bli større enn de gamle balkongdekkene. Gjeldende sikkerhetskrav følges og er tilpasset de forhold som gjelder i hvert enkelt prosjekt. Balco sine selgere hjelper til å finne den optimale kombinasjonen for styret, eiendommen og boligselskapet.

Kontakt oss

Våre åpne balkonger med rekkverk

Balco spesialtilpasser moderne, holdbare og attraktive balkongløsninger, både for rehabiliteringsprosjekter i borettslag, sameier eller nybygg. Balco sin komplette løsning inkluderer alt fra skisse til montering. I tillegg tilbyr vi separate balkongdeler. Våre egenutviklede og bærekraftige produkter skaper direkte kundefordeler som bedrer levestandarden for beboerne og øker salgsverdien. Kundens behov og ønsker styrer alt. Sammen finner vi den beste løsningen for hva som passer hvert enkelt prosjekt – både ved valg av materiale og utseende.

Våre åpne balkonger – i detalj

Balkongplate

Balkongplatens oppbygging

Balcos egne fabrikkproduserte balkongplate ConFe består av en galvanisert, pulverlakkert stålramme. Rammen har rektangulære, hule stålprofiler som stabiliserer konstruksjonen og gjør den solid. På stålrammen festes en 70 mm armert betongplate. Armeringsjernene er helt innkapslet for optimal korrosjonsbeskyttelse. Luftporene fungerer som ekspansjonsbeholdere der vannet kan fryse uten at balkongen blir ødelagt.

ConFe kan leveres med eller uten innebygd drenering. Med dreneringen ledes vannet fra balkongplatens bakkant til et rør som kobles til et eksternt dreneringssystem.

Stålramme og plate kan leveres i valgfri standard RAL-farge.

Balkongplate

Rekkverk

Valg av rekkverk eller kledning er avgjørende for balkongens utseende og fasadens karakter. Bekledningen kan fås i en rekke ulike farger og materialer. Det er rekkverket og bekledningen som gir balkongen dens særpreg. Farger, materiale og mønstre finnes i uendelig mange valgmuligheter. Bekledningen kan monteres både innvendig eller utvendig.

Fransk rekkverk
Produseres i ønsket størrelse og med valgfri kledning fra Balco sitt sortiment. Rekkverket monteres fast mot fasaden med nødvendige festemidler.

Balco

Vertikale spilerekkverk i aluminium

Balco

Sinusplate med dagmått

Balco

Perforert plate med dagmått

Balco

Klart glass i aluminiumsramme med dagmått

Balco

Vertikale spilerrekkverk i stål

Håndløper og balkongdekke

Sammen med rekkverket gir håndlederen balkongen et spesifikt utseende som kan fås i en rekke ulike farger og materialer. Tilpass farge etter balkongens kledning og velg noe i tre eller i rustfritt stål for ekstra karakter. Valg av gulv bidrar også til utseendet og stilen på den nye balkongen. Gulvet må også motstå vær og vind som utgjør slitasje på balkongen. Balco tilbyr flere forskjellige gulvtyper som er spesielt konstruert for å gi minimale problemer med fukt og vedlikehold.

Balco

Avrundet håndløper

Balco

Skrå håndløper

Balco

Rett håndløper

Balco

Trehåndløper

Balco

Halvrund håndløper

Balco

Rund håndledere

Balco

Betong

Skjerming

Behovet for beskyttelse mot vær, vind og innsyn er avgjørende for valg av materialer og utførelse. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige og har du noen spesielle ønsker, tar vi gjerne imot utfordringen.

Mellomskjerm
For å skjerme av to tilstøtende balkonger kreves det vanligvis bare en enklere type skjerm. Oftest velges laminat eller glass som kan tilpasses på forskjellige måter.

Sideskjerm
For å beskytte mot vind og støy fra omgivelsene kan du velge en skjerm som er festet over fyllingen. Velg mellom forskjellige former og materialer. Sørg for å velge et materiale som ikke er gjennomsiktig hvis sideskjermen skal beskytte mot innsyn.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Tak

Balkonger i toppetasjer har ingen balkong ovenfor som gir beskyttelse. Derfor leveres Balcos balkongsystemer ofte med tak til de øvreste balkongene.

Tak

Montering og innfesting

Når noen har bestemt seg for å rehabilitere eksisterende balkong eller få montert en helt ny balkong, er et av de viktigste spørsmålene hvordan den skal monteres på fasaden. Monteringens utforming er alltid avhengig av fasaden og bjelkelagets konstruksjon. Alternativene er mange når det gjelder valg av innfestingsmetoder. Balco har lang erfaring med å finne sikre løsninger og konstruksjoner.

Balco balkonger Innglassning av balkong svalganger glass til balkong

Balkonger med rekkverk

Balco

Type 1 – rekkverk av runde stålprofiler

Balco

Type 2 – rekkverk av runde stålprofiler

Balco

Type 3 – rekkverk av flate stålprofiler

Balco

Type 4 – rekkverk av flate stålprofiler

Balco

Type 5 – rekkverk av herdet og laminert glass

Balco

Type 6 – fiberbetong balkongplate

Fornøyde brukere i hele Europa

Balco har siden 1987 levert tusentalls balkongløsninger til fornøyde kunder rundt om i hele Europa.

Har dere lignende prosjekter på gang? – Vi kan åpne balkonger

Fyll ut navn, telefonnummer og e-post, så tar vi kontakt med deg. Vi lager ikke individuelle balkonger til private hus eller lignende.

    Jeg har lest og er enig Balcos Integritetspolicy.